torstai 25. helmikuuta 2016

Mikrosementti

Olin sipoossa tekemessä wc tilaan mikrosementti seinää. Mitä okein on mikrosementti?

2millimetrin saumaton pinnoite
 voidaan käyttää niin kuivissa kuin kosteissakin tiloissa 
lattia sekä seinä pinnoille 
 kulutusta kestävä
todella kova, joustava, vedenpitävä, kaunis ja pitkäikäinen pinta 
 värivaihtoehtoja on kymmeniä

Ensin levitin primerin koko seinälle isolla siveltimellä, koska minusta se oli parempi vaihtoehto kuin tela. (Roiskii enemmän ja vaikeampi saada seinään hyvin) Annoin sen jälkeen kuivua n. 2-3  h.


 Ensimmäiseen kerrokseen laastin sekaan ei tule pikmenttiä, lisää vettä varoen, itse tykkäsin että laasti oli vähän notkeampaa, se oli helpompi levittää seinään ja saada siitä millinpaksuinen kerros. Kuivumis aika oli 8 h, niin että pinta ei ole täysin kovettunut eli 24 h sitä ei ole enään niin helppo hiota 60 hiomapaperilla.


Kun seinä oli hiottu 60 hiomapperilla ja pölyt putsattu seinästä ja imoruitu lattia, (seuraavana päivänä) aloitettiin toisen kerroksen tekeminen. Toiseen kerrokseen laastia sekoitettiin puoli pulloa pikmenttiä, sekoita ensin laasti jauhe ja vesi (löysempänä helpompi työstää) lisää sen jälkeen pikmentti varovasti. 

Tee kerralla tarpeeksi sävytettyä laastia, laske neliö määrä ja tee sen mukaan, ettei vahingossa käy niin että tavara loppuu kerken ja joudut sävyttämään uutta satsia, koska silloin voi tulla väri eroja, muista tämä myös viimeisessä vaiheessa.


  Levitä laasti seinään teräslastalla ja anna kuivua n. 12 h jos seinään on jäänyt rösöjä hio ne tasaiseksi, voit tehdä sen vielä tässä toisessa vaiheessa. Anna kuivua kunnolla eli ainakin vuorokausi.


 Sekoita laasti ja lopuksi viimeinen puolikas pikmenttipullosta keskenään. Aloita työstäminen kulmasta, paina lastaa laastia levittässä, pystyt hetken aikaa tekemään samaa kohtaa ja huomaat kuinka tasoite alkaa muuttumaan kiiltäväksi ja kovapintaiseksi. Anna kuivua ainakin vuorokausi, laita päälle lakka, se suojaa pintaa ja pitää sen kovana. 

14 päivänä seinä on täysin kovettunut ja muuttunut kestäväksi koska silloin se on kokonaan kuivunut.


Käytä taipauisaa ja ohutta teräslastaa viimeisessä vaiheessa, saat kiiltävän ja elävän näköisen pinnan sillä. 

Kiitos että luit <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti